Bosnian (BA)
U Sarajevu je 16.12.2017. održan internacionalni simpozijum ljekara

Profesor dr Karabeg, koji je član američkog Udruženja plastičnih hirurga te evropskog ESPRASa, ponovno je izabran za predsjednika Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i eststskih hirurga u BiH.

U Sarajevu je 16.12.2017. g. održan Simpozijum plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u organizaciji Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja FBiH, te uz podršku Ljekarske komore FBiH.

Omogućeno je besplatno prisustvo simpozijumu za svakog učesnika. Eminentni stručnjaci iz regiona, između ostalih, akademik prof. Dimitrije Panfilov, mr. sci. dr. Zoran Žikić, okuloplastični hirurg, te primarijus dr. Jadran Bandić kao i najrespektabilniji predavači iz BiH. Bili su prisutni plastično-rekonstruktivni hirurzi iz cijele BiH: Bihać, Tuzla, Doboj, Prijedor, Mostar, Foča, Zenica, Sarajevo...

 

karabeg simpozijum

Tim Poliklinike "Karabeg"

Ispred poliklinike ,,Karabeg’’ (autori su uz prof. dr R. Karabega i prim. dr Amela Karabeg i dr Danijela Crnogorac, plastični hirurzi) održana su 2 predavanja:
1. Najnoviji trendovi kod povećanja grudi  
2. Hirurški i kozmetski tretman uljepšavanja lica.

Teme su pažljivo odabrane i usaglašene i pokrivaju važne oblasti plastične hirurgije. Takođe, bile su prisutne kolege dermatolozi, oftalmolozi, urolozi, dječiji hirurzi, specijalisti za uho, grlo, nos, plastični i estetski hiruzi te studenti Medicinskog fakulteta iz Sarajeva, Zenice, Tuzle...

"Iskustva i znanja koja smo stekli na osnovu prezentiranih radova, diskusija i donesenih zaključaka treba da etabliramo u centrima u kojima radimo. U Sarajevu smo omogućili besplatno prisustvo kongresnim predavanjima studentima te dali mogućnost da razmjene iskustva i stečena znanja sa studentima iz BiH. To su budući ljekari i sve je ovo za dobrobit pacijenta iz cijele BiH", kazao je prof. dr Reuf Karabeg, novi/staripredsjednikUdruženja UPREHBiH.

Treba naglasiti da je Udruženje UPREHBiH veoma respektabilno u svijetu i član najvećih strukovnih udruženja svijeta ICOPLAST, evropskog ESPRAS, balkanskog BAPRAS i regionalnog "Fellows of science". Svi članovi Udruženja su i članovi evropskog ESPRASA.

Prof.Karabeg sa studentima.
Studenti tri Medicinska fakulteta su bili prisutni. Transfer znanja je životni moto prof. Karabega.

 

e-max.it: your social media marketing partner
 

. . . . .

Karabeg Medical Group

Himze Polovine br. 39
71 000 Sarajevo;
Bosna i Hercegovina

tel: +387 33 556 556
fax: +387 33 556 555

 

 

 

 

© 2016 Karabeg Medical Group - All rights reserved | Site map

 

 

Pratite nas na Facebooku: