Bosnian (BA)
Poliklinika
Poliklinika Karabeg na Euroazijskom kongresu u Istanbulu
Poliklinika - Novosti

U Istanbulu se od 20. do 24. juna 2018. održao Euroazijski Kongres plastičnih i rekonstruktivnih hirurga, kojem su, kao jedini predstavnici iz Bosne i Hercegovine, prisustvovali Profesor. dr. Reuf Karabeg i Primarijus dr. Amela Karabeg.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Video slika iz poliklinike Karabeg obišla svijet
Poliklinika - Novosti

Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u Bosni i Hercegovini, čiji je predsjednik Prof. Reuf Karabeg, u Sarajevu je protekli vikend organiziralo Internacionalni simpozijum, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Federacije BiH i Grada Sarajeva.

Tema simpozijuma je bila Estetska, funkcionalna, rekonstruktivna hirurgija nosa i hirurško uljepšavanje nosa.

e-max.it: your social media marketing partner
 
U Sarajevu je 16.12.2017. održan internacionalni simpozijum ljekara
Poliklinika - Novosti

Profesor dr Karabeg, koji je član američkog Udruženja plastičnih hirurga te evropskog ESPRASa, ponovno je izabran za predsjednika Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i eststskih hirurga u BiH.

U Sarajevu je 16.12.2017. g. održan Simpozijum plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u organizaciji Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja FBiH, te uz podršku Ljekarske komore FBiH.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Profesor Karabeg iz Istanbula o uglednom Simpozijumu i zadnjim tehnikama rinoplastike u svijetu
Poliklinika - Novosti

U Istanbulu se od 8. do 10. decembra održava 1. Simpozijum s operacijama "uživo", a koje organizira Evropsko Udruženje hirurga za operacije nosa (RSE).

Cilj je edukacija, razmjena iskustva i kontinuirano informiranje o zadnjim trendovima rinoplastike tj.estetske i funkcionalne operacije nosa.

Jedini predstavnici iz BiH su bili dr Amela Karabeg i prof. dr Reuf Karabeg.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Prof. dr Reuf Karabeg za Oslobođenje | Svako ima pravo da bude ljepši
Poliklinika - Novosti

Estetska hirurgija u BiH definitivno više nije tabu. Pod nož sve češće odlaze i "obični" građani, a poznati i slavni više se ne srame otvoreno priznati da su za njihovu ljepotu barem dijelom odgovorni vješti estetski hirurzi. S tim povodom Oslobođenje je razgovaralo sa bh. plastičnim hirurgom, jedinim članom američkog Udruženja plastičnih hirurga iz naše države, predsjednikom Udruženja plastičnih i estetskih hirurga iz BiH i profesorom na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu dr. Reufom Karabegom.

e-max.it: your social media marketing partner
 
U Sarajevu završen Prvi seminar sportske medicine: Zanimljiva predavanja prof. dr Reufa Karabega
Poliklinika - Novosti

- Drago mi je da sam dobio poziv OKBiH. Pozvano predavanje je bilo na temu povrede hrskavice. Bilo je govora o rezulatima u svijetu, ali i u BiH. Naša zemlja je tako postala prva van EU i šesta država u svijetu u kojoj je urađena transplantacija kultivisane hrskavice zadnje generacije. Govorio sam i o transplantaciji matičnih ćelija koja je trend u svijetu – kazao je za „Avaz“ prof. dr. Reuf Karabeg.

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
Stručnjaci za Avaz | Prof. dr. Reuf Karabeg: Hirurg u službi ljepote
Poliklinika - Novosti

Piše: Prof. dr. Reuf Karabeg

Ponukan čestim razočarenjem pacijenata zbog saznanja da ožiljci nakon estetskih operacija moraju postojati (mada najčešće teško uočljivi) ili da su moguće komplikacije procedure i slično, smatram da je vrlo važno pojasniti specifičnosti estetske hirurgije.

Estetska hirurgija jeste umjetnost, ali i prije svega hirurška disciplina. Bliskost ta dva područja je i u tome što je i u hirurgiji i u umjetnosti rezultat najčešće odmah vidljiv i prepoznatljiv.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Stručnjaci za Avaz | Amela Karabeg: Nakon zahvata na grudima žena se osjeća poželjno i samouvjereno
Poliklinika - Novosti

03.08.2017.

Prim.dr.Amela Karabeg objašnjava kako estetski zahvat grudi pozitivno djeluje na psihološki aspekt, samopouzdanje i emotivni život pacijentica, te diskutuje često postavljena pitanja kao sto su korekcija asimetricnih grudi, mogućnost dojenja i procedura operacije.

Stručnjaci za Avaz | Amela Karabeg: Nakon zahvata na grudima žena se osjeća poželjno i samouvjereno . Edukacija pacijenata je od vitalnog značaja, tako da se…
ZDRAVLJE.AVAZ.BA
e-max.it: your social media marketing partner
 
Profesor Reuf Karabeg i primarijus Amela Karabeg dostojno predstavljali BiH u St. Petersburgu
Poliklinika - Novosti

24.10.2016.

U ruskom Sankt Petersburgu se jučer završio „Napredni kongres esteske hirurgije i kongres kozmetske hirurgije“, kojima su iz Bosne i Hercegovine, kao jedini predstavnici, prisustvovali primarijus dr. Amela Karabeg i profesor dr. Reuf Karabeg.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Podizanje grudi
Poliklinika - Usluge

Mastopeksija je naziv estetskog zahvata za podizanje grudi. Njime se spuštene grudi podižu u normalni (viši) položaj.

Estetskom operacijom podizanja ženskih dojki dobivaju se čvrste i pune dojke. Operacija se može izvoditi u bilo kojoj životnoj dobi. Kod ovog operativnog zahvata radi se samo odstranjenje kože bez reduciranja masnog i žljezdanog tkiva. Tokom operacije može se učiniti korekcija areole bradavice  (smanjivanje promjera areole) , a kod malih dojki moguće je učiniti u istom zahvatu i povećanje istih, odnosno mogu se postaviti odgovarajući implantati.

 

KANDIDATI

Idealni kandidati za ovu operaciju su pacijentice koje imaju dojke koje su (ili mogu biti) normalne veličine, ali je koža izgubila elasticitet, te su se dojke sa svog prvobitnog - anatomskog položaja zbog nekoliko faktora (trudnoća, dojenje, gravitacija) spustile prema dolje i izgubile svoj lijep izgled.

 

PLANIRANJE I PRIPREME ZA OPERACIJU

Prije zahvata potrebno je učiniti mamografiju i/ili UZV. Pušenje prije operativnog zahvata nije dozvoljeno 14 dana ili ga je neophodno smanjiti na 2-3 cigarete na dan. Potrebno je učiniti osnovne laboratorijske pretrage, snimiti srce (EKG) , uraditi pregled interniste. Zadnji pregled prije operacije je pregled anesteziologa koji će dati mišljenje o mogućnosti opće anestezije, budući da je zahvat teško izvodiv u ‘light ‘ ili lokalnoj anesteziji.

 

OPERATIVNI ZAHVAT

Operativni zahvat nije jednostavan, ali je siguran ukoliko ga provodi kvalificirani plastični hirurg. Tok tipičnog hirurškog zahvata je praktički isti kao i kod smanjenja dojke, s razlikom da se tokom ovog zahvata ne odstranjuje masno i žljezdano tkivo, već samo suvišna koža. (Ponekad, rijetko, ovisno od metode, radi se minimalno odstranjivanje žljezdanog tkiva).

U ovisnosti i stepenu spuštenosti dolaze u obzir i drugi operativni zahvati kao npr. koncentrična mastopeksija kod koje se učini samo koncentrično odstranjenje kože oko areole bradavice dojki. Kod vrlo malih dojki, ili po želji pacijentice, mogu se u istom zahvatu i povećati dojke ugradnjom odgovarajućih željenih implantata.

 

REZULTATI

Da bi vidjeli rezultate operacije, savjetujemo da  posjetite našu galeriju gdje su prikazane fotografije naših pacijenata prije i poslije operacije.

Rezultati naših operacija

POSTOPERATIVNA NJEGA

Neposredna postoperativna njega traje do 24 sata, a za to vrijeme provodi se stručna medicinska njega i daju upute o kasnijim postupcima kod kuće.

Sljedeći dan dojke se sterilno previju, postavi se kompresivni grudnjak koji pacijentici olakšava pokrete. Nakon operacije postavlja se elastični povez, a drenovi se odstranjuju nakon 24-48 sati. Bolovi su slabog intenziteta i kupiraju se analgeticima. Elastični povez odstranjuje se dan-dva nakon operacije i postavlja se medicinski grudnjak kroz daljnjih nekoliko sedmica. Intrakutano (potkožno) postavljeni šavovi vade se 10 dana nakon operacije.

Radna nesposobnost traje 7-14 dana. Potrebno je izbjegavati dizanje predmeta iznad glave kroz period od 3-4 sedmice. Kroz period od mjesec dana ne smije se aktivno baviti sportom. Operacija ne utječe na dojenje budući da se ne diraju mliječni vodovi. Kompresivni grudnjak treba nositi stalno dva mjeseca nakon operacije.

 

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Postoji, kao i kod svakog hirurškog zahvata, mogućnost komplikacija kao što su krvarenje, infekcija, hipertrofični ožiljak ili keloid, te reakcija na anestetike. Nakon operacije ostaju ožiljci na tipičnom mjestu (u ovisnosti o tipu operativnog zahvata) koji se mogu prekriti grudnjakom ili kupaćim kostimom

 

VIŠE INFORMACIJA

Ukoliko želite da saznate više o operaciji povećanja grudi i sličnim operacijama, na našem web sajtu u rubrikama Vodič za pacijente i Pitanja i Odgovori možete pronaći dodatne infromacije.

Vodič za pacijente - operacije grudi

Pitanja i odgovori - operacije grudi

 

KONTAKTIRAJTE NAS

U Poliklinici Karabeg vjerujemo da dobar rezultat svih naših operacija počinje prvobitno sa kvalitetnim konsultacijama sa našim pacijentima.

Na osnovu vaše individualne anatomije i vaših estetskih ciljeva, napravit ćemo za vas nekoliko prijedloga koje ćemo zajedno razmotriti. Za vrijeme konsultacija upoznat ćemo vas sa prednostima i rizicima svake operacije i pomoći ćemo vam da donesete razumnu odluku.

Ukoliko smatrate da ste kandidat za operaciju, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona +387 33 556 556 i zakažite termin ili pošaljite upit na našu mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 1 od 5

. . . . .

Karabeg Medical Group

Himze Polovine br. 39
71 000 Sarajevo;
Bosna i Hercegovina

tel: +387 33 556 556
fax: +387 33 556 555

 

 

 

 

© 2016 Karabeg Medical Group - All rights reserved | Site map

 

 

Pratite nas na Facebooku: