Bosnian (BA)
Poliklinika
U Sarajevu je 16.12.2017. održan internacionalni simpozijum ljekara
Poliklinika - Novosti

Profesor dr Karabeg, koji je član američkog Udruženja plastičnih hirurga te evropskog ESPRASa, ponovno je izabran za predsjednika Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i eststskih hirurga u BiH.

U Sarajevu je 16.12.2017. g. održan Simpozijum plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u organizaciji Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja FBiH, te uz podršku Ljekarske komore FBiH.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Profesor Karabeg iz Istanbula o uglednom Simpozijumu i zadnjim tehnikama rinoplastike u svijetu
Poliklinika - Novosti

U Istanbulu se od 8. do 10. decembra održava 1. Simpozijum s operacijama "uživo", a koje organizira Evropsko Udruženje hirurga za operacije nosa (RSE).

Cilj je edukacija, razmjena iskustva i kontinuirano informiranje o zadnjim trendovima rinoplastike tj.estetske i funkcionalne operacije nosa.

Jedini predstavnici iz BiH su bili dr Amela Karabeg i prof. dr Reuf Karabeg.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Prof. dr Reuf Karabeg za Oslobođenje | Svako ima pravo da bude ljepši
Poliklinika - Novosti

Estetska hirurgija u BiH definitivno više nije tabu. Pod nož sve češće odlaze i "obični" građani, a poznati i slavni više se ne srame otvoreno priznati da su za njihovu ljepotu barem dijelom odgovorni vješti estetski hirurzi. S tim povodom Oslobođenje je razgovaralo sa bh. plastičnim hirurgom, jedinim članom američkog Udruženja plastičnih hirurga iz naše države, predsjednikom Udruženja plastičnih i estetskih hirurga iz BiH i profesorom na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu dr. Reufom Karabegom.

e-max.it: your social media marketing partner
 
U Sarajevu završen Prvi seminar sportske medicine: Zanimljiva predavanja prof. dr Reufa Karabega
Poliklinika - Novosti

- Drago mi je da sam dobio poziv OKBiH. Pozvano predavanje je bilo na temu povrede hrskavice. Bilo je govora o rezulatima u svijetu, ali i u BiH. Naša zemlja je tako postala prva van EU i šesta država u svijetu u kojoj je urađena transplantacija kultivisane hrskavice zadnje generacije. Govorio sam i o transplantaciji matičnih ćelija koja je trend u svijetu – kazao je za „Avaz“ prof. dr. Reuf Karabeg.

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
Stručnjaci za Avaz | Prof. dr. Reuf Karabeg: Hirurg u službi ljepote
Poliklinika - Novosti

Piše: Prof. dr. Reuf Karabeg

Ponukan čestim razočarenjem pacijenata zbog saznanja da ožiljci nakon estetskih operacija moraju postojati (mada najčešće teško uočljivi) ili da su moguće komplikacije procedure i slično, smatram da je vrlo važno pojasniti specifičnosti estetske hirurgije.

Estetska hirurgija jeste umjetnost, ali i prije svega hirurška disciplina. Bliskost ta dva područja je i u tome što je i u hirurgiji i u umjetnosti rezultat najčešće odmah vidljiv i prepoznatljiv.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Stručnjaci za Avaz | Amela Karabeg: Nakon zahvata na grudima žena se osjeća poželjno i samouvjereno
Poliklinika - Novosti

03.08.2017.

Prim.dr.Amela Karabeg objašnjava kako estetski zahvat grudi pozitivno djeluje na psihološki aspekt, samopouzdanje i emotivni život pacijentica, te diskutuje često postavljena pitanja kao sto su korekcija asimetricnih grudi, mogućnost dojenja i procedura operacije.

Stručnjaci za Avaz | Amela Karabeg: Nakon zahvata na grudima žena se osjeća poželjno i samouvjereno . Edukacija pacijenata je od vitalnog značaja, tako da se…
ZDRAVLJE.AVAZ.BA
e-max.it: your social media marketing partner
 
Profesor Reuf Karabeg i primarijus Amela Karabeg dostojno predstavljali BiH u St. Petersburgu
Poliklinika - Novosti

24.10.2016.

U ruskom Sankt Petersburgu se jučer završio „Napredni kongres esteske hirurgije i kongres kozmetske hirurgije“, kojima su iz Bosne i Hercegovine, kao jedini predstavnici, prisustvovali primarijus dr. Amela Karabeg i profesor dr. Reuf Karabeg.

e-max.it: your social media marketing partner
 
Podizanje grudi
Poliklinika - Usluge

Mastopeksija je naziv estetskog zahvata za podizanje grudi. Njime se spuštene grudi podižu u normalni (viši) položaj.

Estetskom operacijom podizanja ženskih dojki dobivaju se čvrste i pune dojke. Operacija se može izvoditi u bilo kojoj životnoj dobi. Kod ovog operativnog zahvata radi se samo odstranjenje kože bez reduciranja masnog i žljezdanog tkiva. Tokom operacije može se učiniti korekcija areole bradavice  (smanjivanje promjera areole) , a kod malih dojki moguće je učiniti u istom zahvatu i povećanje istih, odnosno mogu se postaviti odgovarajući implantati.

 

KANDIDATI

Idealni kandidati za ovu operaciju su pacijentice koje imaju dojke koje su (ili mogu biti) normalne veličine, ali je koža izgubila elasticitet, te su se dojke sa svog prvobitnog - anatomskog položaja zbog nekoliko faktora (trudnoća, dojenje, gravitacija) spustile prema dolje i izgubile svoj lijep izgled.

 

PLANIRANJE I PRIPREME ZA OPERACIJU

Prije zahvata potrebno je učiniti mamografiju i/ili UZV. Pušenje prije operativnog zahvata nije dozvoljeno 14 dana ili ga je neophodno smanjiti na 2-3 cigarete na dan. Potrebno je učiniti osnovne laboratorijske pretrage, snimiti srce (EKG) , uraditi pregled interniste. Zadnji pregled prije operacije je pregled anesteziologa koji će dati mišljenje o mogućnosti opće anestezije, budući da je zahvat teško izvodiv u ‘light ‘ ili lokalnoj anesteziji.

 

OPERATIVNI ZAHVAT

Operativni zahvat nije jednostavan, ali je siguran ukoliko ga provodi kvalificirani plastični hirurg. Tok tipičnog hirurškog zahvata je praktički isti kao i kod smanjenja dojke, s razlikom da se tokom ovog zahvata ne odstranjuje masno i žljezdano tkivo, već samo suvišna koža. (Ponekad, rijetko, ovisno od metode, radi se minimalno odstranjivanje žljezdanog tkiva).

U ovisnosti i stepenu spuštenosti dolaze u obzir i drugi operativni zahvati kao npr. koncentrična mastopeksija kod koje se učini samo koncentrično odstranjenje kože oko areole bradavice dojki. Kod vrlo malih dojki, ili po želji pacijentice, mogu se u istom zahvatu i povećati dojke ugradnjom odgovarajućih željenih implantata.

 

REZULTATI

Da bi vidjeli rezultate operacije, savjetujemo da  posjetite našu galeriju gdje su prikazane fotografije naših pacijenata prije i poslije operacije.

Rezultati naših operacija

POSTOPERATIVNA NJEGA

Neposredna postoperativna njega traje do 24 sata, a za to vrijeme provodi se stručna medicinska njega i daju upute o kasnijim postupcima kod kuće.

Sljedeći dan dojke se sterilno previju, postavi se kompresivni grudnjak koji pacijentici olakšava pokrete. Nakon operacije postavlja se elastični povez, a drenovi se odstranjuju nakon 24-48 sati. Bolovi su slabog intenziteta i kupiraju se analgeticima. Elastični povez odstranjuje se dan-dva nakon operacije i postavlja se medicinski grudnjak kroz daljnjih nekoliko sedmica. Intrakutano (potkožno) postavljeni šavovi vade se 10 dana nakon operacije.

Radna nesposobnost traje 7-14 dana. Potrebno je izbjegavati dizanje predmeta iznad glave kroz period od 3-4 sedmice. Kroz period od mjesec dana ne smije se aktivno baviti sportom. Operacija ne utječe na dojenje budući da se ne diraju mliječni vodovi. Kompresivni grudnjak treba nositi stalno dva mjeseca nakon operacije.

 

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Postoji, kao i kod svakog hirurškog zahvata, mogućnost komplikacija kao što su krvarenje, infekcija, hipertrofični ožiljak ili keloid, te reakcija na anestetike. Nakon operacije ostaju ožiljci na tipičnom mjestu (u ovisnosti o tipu operativnog zahvata) koji se mogu prekriti grudnjakom ili kupaćim kostimom

 

VIŠE INFORMACIJA

Ukoliko želite da saznate više o operaciji povećanja grudi i sličnim operacijama, na našem web sajtu u rubrikama Vodič za pacijente i Pitanja i Odgovori možete pronaći dodatne infromacije.

Vodič za pacijente - operacije grudi

Pitanja i odgovori - operacije grudi

 

KONTAKTIRAJTE NAS

U Poliklinici Karabeg vjerujemo da dobar rezultat svih naših operacija počinje prvobitno sa kvalitetnim konsultacijama sa našim pacijentima.

Na osnovu vaše individualne anatomije i vaših estetskih ciljeva, napravit ćemo za vas nekoliko prijedloga koje ćemo zajedno razmotriti. Za vrijeme konsultacija upoznat ćemo vas sa prednostima i rizicima svake operacije i pomoći ćemo vam da donesete razumnu odluku.

Ukoliko smatrate da ste kandidat za operaciju, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona +387 33 556 556 i zakažite termin ili pošaljite upit na našu mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
Liposukcija
Poliklinika - Usluge

Skoro pola estetskih operacija danas je vezano za usisavanje masnog tkiva - liposukciju. To je metoda kojom se trajno odstranjuje potkožno masno tkivo, koje na drugi način nije moguće odstraniti. U svijetu je vrlo popularna i jedna je od najčešće izvođenih procedura u estetskoj hirurgiji.

Odmah treba reći da to nije tehnika za gubitak tjelesne težine niti je lijek za prekomjernu pretilost, mada je činjenica da je poslije liposukcije, uz pridržavanje zdravog načina života i odgovarajuću prehranu, moguće postići zavidne rezultate i na tom planu.

Značajno je i to što se poslije liposukcije na neki način gubi i apetit pa i to pridonosi smanjivanju pretjerane težine.

KANDIDATI

Liposukcija je primarno indicirana za tretman ograničenih depozita masnih ćelija koji ni po kakvim uslovima nisu u mogućnosti da reagiraju na vježbe i dijetu.

Idealan kandidat za liposukciju jeste mlađa osoba do 55 godina sa tjelesnom težinom koja ne prelazi 20% od idealne i koja je dobrog opšteg zdravlja sa dobrim tonusom kože.

PLANIRANJE I PRIPREME ZA OPERACIJU

Prvenstveno je potrebno provjeriti zdravstveno stanje laboratorijskim nalazima krvi i urina, EKG i pregled interniste.

Prije operacije potrebno je prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine protuupalnih lijekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (Andol, Aspirin, itd.). Ovo je jedan od veoma važnih faktora u pripremi pacijenata za operaciju, jer na taj način sprećavamo eventualno neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vijeme i poslije operacije.

Također, važno je upozoriti pacijente na prestanak pušenja, najmanje dvije do tri sedmice prije operacije.

 

OPERATIVNI ZAHVAT

Princip zahvata je taj da se prvo u tretirano područje uvede tekućina kojom se olakšava odstranjivanje masnog tkiva i smanjuje krvarenje. Potom se posebnim kanalima masne naslage odstranjuju u simetričnim slojevima obostrano. Zahvat se izvodi specijalnim metalnim kanilama, koje se u tijelo uvode kroz male incizije (5 do 6 mm).

Operativna procedura traje do 2 sata, zavisnosti o broju regija koje se oblikuju.

 

REZULTATI

Da bi vidjeli rezultate operacije, savjetujemo da  posjetite našu galeriju gdje su prikazane fotografije naših pacijenata prije i poslije operacije.

Rezultati naših operacija

POSTOPERATIVNA NJEGA

Pacijent se nakon 2 dana može u cijelosti vratiti svojim radnim aktivnostima. Radi ljepše i zategnutije kože postoperatvno se nose elastični bandažeri, relativno dugo, do 6 sedmica.

Vrlo je važna postoperativna manuelna masaža radi ljepšeg izgleda kože i nove preoblikovane figure. Predlaže se i limfna drenaža koja se može obaviti na mnogim specijaliziranim mjestima za tu namjenu, u današnje vrijeme u većini gradova BiH.

 

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Zbog malog broja komplikacija, a vrlo dobrog estetskog rezultata i i dugotrajnog rezultata, blefaroplastika je jedna od najpopularnijih estetskih hirurških zahvata.

 

VIŠE INFORMACIJA

Ukoliko želite da saznate više o ovoj i sličnim operacijama, na našem web sajtu u rubrikama Vodič za pacijente i Pitanja i Odgovori možete pronaći dodatne infromacije.

Vodič za pacijente - Liposukcija

Pitanja i odgovori - Liposukcija

 

KONTAKTIRAJTE NAS

U Poliklinici Karabeg vjerujemo da dobar rezultat svih naših operacija počinje prvobitno sa kvalitetnim konsultacijama sa našim pacijentima.

Na osnovu vaše individualne anatomije i vaših estetskih ciljeva, napravit ćemo za vas nekoliko prijedloga koje ćemo zajedno razmotriti. Za vrijeme konsultacija upoznat ćemo vas sa prednostima i rizicima svake operacije i pomoći ćemo vam da donesete konačnu odluku.

Ukoliko smatrate da ste kandidat za operaciju, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona +387 33 556 556 i zakažite termin ili pošaljite upit na našu mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
Korekcija očnih kapaka
Poliklinika - Usluge

Malo je estetskih operativnih zahvata, kao što je korekcija očnih kapaka, koji mogu tako efektno promijeniti čovjekovu svakodnevnicu i uljepšati mu život. Ali i napraviti hiruga i pacijenta sretnim i zadovoljnim.

KANDIDATI

Najčešći pacijenti su žene u četvrtoj dekadi života. Zanimljivo je i da se operativnom zahvatu u bar trećini slučajeva podvrgavaju muškarci.

 

PLANIRANJE I PRIPREME ZA OPERACIJU

Prije bilo kojeg hirurškog zahvata, a posebno prije operacije očnih kapaka potrebno je prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine protuupalnih lijekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (Andol, Aspirin, itd.). Ovo je jedan od veoma važnih faktora u pripremi pacijenata za operaciju, jer na taj način sprećavamo eventualno neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vijeme i poslije operacije.

Također, važno je upozoriti pacijente na prestanak pušenja, najmanje dvije do tri sedmice prije operacije.

 

OPERATIVNI ZAHVAT

Operativna procedura uobičajeno traje 90 min za sva četiri kapka. Rezovi su postavljeni tačno u gornjem žlijebu očnog kapka i gotovo su neprimijetni.

Najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji uz analgosedaciju (tzv. »light anestezija») i potpuno je bezbolna. Važna je stoga što imamo mogućnost komuniciranja s pacijentom i isti može praviti pokrete kapaka na naš zahtjev. Tako imamo odmah uvid što smo napravili i da li treba još neka korekcija u isto vrijeme.

U općoj anesteziji nemamo mogućnost «aktivne» kontrole rezultata te iskustvo hirurga mora biti veće.

 

REZULTATI

Da bi vidjeli rezultate operacije, savjetujemo da  posjetite našu galeriju gdje su prikazane fotografije naših pacijenata prije i poslije operacije.

Rezultati naših operacija

POSTOPERATIVNA NJEGA

Postoperativna njega je jednostavna. Pacijent nakon «light» anestezije ide kući 2 h nakon operativnog zahvata. Ukoliko je operacija izvedena u opštoj anesteziji, pacijentu savjetujemo hospitalizaciju 12 -24 h, mada taj period može biti i 4 h po preferiranosti pacijenta.

Pacijentu se ordinira antibiotska zaštita 3 do 5 dana , strogo preporučuje izbjegavanje sunčevih zraka uz obaveznu upotrebu naočara za sunce i u hladu . Hladni oblozi (specijalne «naočare» koje damo pacijentu) se preporučuju 48 h.

Polovinu konaca skidamo nakon 3 dana a preostale nakon šest dana. Povratak na posao se očekuje za 10-tak dana. U 2-3 nedelje moguće je predvidjeti konačan rezultat, koji je vidljiv 6 mjeseci od operacije. Preporučuje se korištenje krema ili masti za uljepšavanje ožiljaka.

 

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Zbog malog broja komplikacija, a vrlo dobrog estetskog rezultata i i dugotrajnog rezultata, blefaroplastika je jedna od najpopularnijih estetskih hirurških zahvata.

 

VIŠE INFORMACIJA

Ukoliko želite da saznate više o ovoj i sličnim operacijama, na našem web sajtu u rubrikama Vodič za pacijente i Pitanja i Odgovori možete pronaći dodatne infromacije.

Vodič za pacijente - Korekcija očnih kapaka

Pitanja i odgovori - Korekcija očnih kapaka

 

KONTAKTIRAJTE NAS

U Poliklinici Karabeg vjerujemo da dobar rezultat svih naših operacija počinje prvobitno sa kvalitetnim konsultacijama sa našim pacijentima.

Na osnovu vaše individualne anatomije i vaših estetskih ciljeva, napravit ćemo za vas nekoliko prijedloga koje ćemo zajedno razmotriti. Za vrijeme konsultacija upoznat ćemo vas sa prednostima i rizicima svake operacije i pomoći ćemo vam da donesete konačnu odluku.

Ukoliko smatrate da ste kandidat za operaciju, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona +387 33 556 556 i zakažite termin ili pošaljite upit na našu mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

Stranica 1 od 5

. . . . .

Karabeg Medical Group

Himze Polovine br. 39
71 000 Sarajevo;
Bosna i Hercegovina

tel: +387 33 556 556
fax: +387 33 556 555

 

 

 

 

© 2016 Karabeg Medical Group - All rights reserved | Site map

 

 

Pratite nas na Facebooku: