Bosnian (BA)
Korekcija očnih kapaka

Malo je estetskih operativnih zahvata, kao što je korekcija očnih kapaka, koji mogu tako efektno promijeniti čovjekovu svakodnevnicu i uljepšati mu život. Ali i napraviti hiruga i pacijenta sretnim i zadovoljnim.

KANDIDATI

Najčešći pacijenti su žene u četvrtoj dekadi života. Zanimljivo je i da se operativnom zahvatu u bar trećini slučajeva podvrgavaju muškarci.

 

PLANIRANJE I PRIPREME ZA OPERACIJU

Prije bilo kojeg hirurškog zahvata, a posebno prije operacije očnih kapaka potrebno je prestati s uzimanjem preparata protiv bolova i to iz skupine protuupalnih lijekova koji sadrže acetilsalicilnu kiselinu (Andol, Aspirin, itd.). Ovo je jedan od veoma važnih faktora u pripremi pacijenata za operaciju, jer na taj način sprećavamo eventualno neželjena krvarenja i hematome (krvne podljeve) za vijeme i poslije operacije.

Također, važno je upozoriti pacijente na prestanak pušenja, najmanje dvije do tri sedmice prije operacije.

 

OPERATIVNI ZAHVAT

Operativna procedura uobičajeno traje 90 min za sva četiri kapka. Rezovi su postavljeni tačno u gornjem žlijebu očnog kapka i gotovo su neprimijetni.

Najčešće se izvodi u lokalnoj anesteziji uz analgosedaciju (tzv. »light anestezija») i potpuno je bezbolna. Važna je stoga što imamo mogućnost komuniciranja s pacijentom i isti može praviti pokrete kapaka na naš zahtjev. Tako imamo odmah uvid što smo napravili i da li treba još neka korekcija u isto vrijeme.

U općoj anesteziji nemamo mogućnost «aktivne» kontrole rezultata te iskustvo hirurga mora biti veće.

 

REZULTATI

Da bi vidjeli rezultate operacije, savjetujemo da  posjetite našu galeriju gdje su prikazane fotografije naših pacijenata prije i poslije operacije.

Rezultati naših operacija

POSTOPERATIVNA NJEGA

Postoperativna njega je jednostavna. Pacijent nakon «light» anestezije ide kući 2 h nakon operativnog zahvata. Ukoliko je operacija izvedena u opštoj anesteziji, pacijentu savjetujemo hospitalizaciju 12 -24 h, mada taj period može biti i 4 h po preferiranosti pacijenta.

Pacijentu se ordinira antibiotska zaštita 3 do 5 dana , strogo preporučuje izbjegavanje sunčevih zraka uz obaveznu upotrebu naočara za sunce i u hladu . Hladni oblozi (specijalne «naočare» koje damo pacijentu) se preporučuju 48 h.

Polovinu konaca skidamo nakon 3 dana a preostale nakon šest dana. Povratak na posao se očekuje za 10-tak dana. U 2-3 nedelje moguće je predvidjeti konačan rezultat, koji je vidljiv 6 mjeseci od operacije. Preporučuje se korištenje krema ili masti za uljepšavanje ožiljaka.

 

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Zbog malog broja komplikacija, a vrlo dobrog estetskog rezultata i i dugotrajnog rezultata, blefaroplastika je jedna od najpopularnijih estetskih hirurških zahvata.

 

VIŠE INFORMACIJA

Ukoliko želite da saznate više o ovoj i sličnim operacijama, na našem web sajtu u rubrikama Vodič za pacijente i Pitanja i Odgovori možete pronaći dodatne infromacije.

Vodič za pacijente - Korekcija očnih kapaka

Pitanja i odgovori - Korekcija očnih kapaka

 

KONTAKTIRAJTE NAS

U Poliklinici Karabeg vjerujemo da dobar rezultat svih naših operacija počinje prvobitno sa kvalitetnim konsultacijama sa našim pacijentima.

Na osnovu vaše individualne anatomije i vaših estetskih ciljeva, napravit ćemo za vas nekoliko prijedloga koje ćemo zajedno razmotriti. Za vrijeme konsultacija upoznat ćemo vas sa prednostima i rizicima svake operacije i pomoći ćemo vam da donesete konačnu odluku.

Ukoliko smatrate da ste kandidat za operaciju, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona +387 33 556 556 i zakažite termin ili pošaljite upit na našu mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
 

Estetska hirurgija se radi samo u sklopu plastično rekonstruktivne hirurgije kao cilj liječenja pacijenata.

. . . . .

Karabeg Medical Group

Himze Polovine br. 39
71 000 Sarajevo;
Bosna i Hercegovina

tel: +387 33 556 556
fax: +387 33 556 555

 

 

 

 

© 2016 Karabeg Medical Group - All rights reserved | Site map

 

 

Pratite nas na Facebooku: