Uvećanje usana

KANDIDATI

Procedrura uvećanja usana radi se najčešće kod osoba kod kojih postoji primarno manji volumen, odnosno kod tankih usana. Također, procedura je moguća osoba gdje je došlo do atrofije tkiva u području samih usana.

 

PROCEDURA

U našoj poliklinici najčešće se usne popunjavaju sa Juvaderm ultra smile, filer koji pruža dugotrajne rezultate i prirodan izgled. Juvaderm ultra asortiman nudi izbor tri gela različite viskoznosti koji omogućava odabir željenog volumena. Korekcija sa filerima se ne preporučuje osobama koje boluju od epilepsije, autoimunih oboljenja, osoba sklonih hipertrofičnom ožiljku i trudnicama i dojiljama i kod infekcija kože, sklonosti herpesu.

Na prostoru Evrope, aquamid je najčešće upotrebljavani ,,dugotrajni,, filer za augmentaciju usana i popunjavanje nazolabijalnih brazda i koristi se u 41 državi svijeta. Zadovoljava većinu zahtjeva idealnog injektibilnog filera, budući da je netoksičan, biokompatibilan, dugotrajan. Hidrogel je proizveden u strogim uslovima kontrole kvaliteta.

Biološki fileri, dobijeni od ljudi, životinja ili bakterija, kao što su Restylane i Zyderm, pojavili su se na tržištu 1981. godine i jedinstven su produkt.

Radi se o prvom komercijalnom injektabilnom proizvodu za uvećanje usana i poboljšanje kontura mekih tkiva. Korišten je kod miliona ljudi i standard je prema kojem se ocjenjuju drugi injektabilni fileri. Neophodna su dva prethodna testiranja (4 i 2 sedmice prije instiliranja) u vezi eventualne alergijske reakcije. To predstavlja veliki nedostatak, ali je najveći kratko trajanje efekta (u prosjeku 6-8 mjeseci).

Restilan predstavlja dobro rješenje za one kojima se ne može dovoljno objasniti kakav će biti ”postoperativni”rezultat te se “djelovanje “ restilana može tolerirati i u slučaju prevelikoga ubrizgavanja. Radi se o nijansama, jer sa aspekta hirurga, o tome se ne može govoriti jer ubrizgavamo inicijalno samo 1 ml. ”Prevelika količina” znači više psihički i globalno ne veći problem. Premalena količina se lako rješava: naime, nije problem ubrizgati “još malo”.

Na prostoru Evrope, aquamid (poliacrilamid) je najčešće upotrebljavani filer za augmentaciju usana. Efekti su, logično, sa smanjenjem efekta kako vrijeme odmiče, do 5 godina.

 

REZULTATI

Da bi vidjeli rezultate operacije, savjetujemo da  posjetite našu galeriju gdje su prikazane fotografije naših pacijenata prije i poslije operacije.

Rezultati naših operacija

POSTOPERATIVNA NJEGA

Pacijeni mogu napustiti polikliniku 1 sat nakon “buđenja”.

Otok nestaje nakon par dana, bolova nema.

 

MOGUĆE KOMPLIKACIJE

Komplikacije su, nažalost, uvijek moguće i nakon poštovanja svih principa hirurgije. Nije ih moguće predvidjeti i/ili prevenirati. Srećom, rijetke su, od 0,01 do 1%. S ljekarom trebate prodiskutirati o svim mogućim neželjenim dejstvima.

VIŠE INFORMACIJA

Ukoliko želite da saznate više o ovoj i sličnim operacijama, na našem web sajtu u rubrikama Vodič za pacijente i Pitanja i Odgovori možete pronaći dodatne infromacije.

Vodič za pacijente - Fileri

Pitanja i odgovori - Fileri

CIJENA

Cijena svakog operativnog zahvata u našoj poliklinici zavisi od komplikacije operacije i određuje se u dogovoru sa pacijentom. 

Okvirne cijene svake operacije možete pronaći u cjenovniku na našem web site-u. 

Cijena svakog zahvata uključuje: preoperativne konsultacije sa našim doktorima, operaciju u lokalnoj ili općoj anesteziji, sve postoperativne kontrole i previjanja, vađenje šavova te dodatne kontrole do 3 mjeseca nakon zahvata.
 

KONTAKTIRAJTE NAS

U Poliklinici Karabeg vjerujemo da dobar rezultat svih naših operacija počinje prvobitno sa kvalitetnim konsultacijama sa našim pacijentima.

Na osnovu vaše individualne anatomije i vaših estetskih ciljeva, napravit ćemo za vas nekoliko prijedloga koje ćemo zajedno razmotriti. Za vrijeme konsultacija upoznat ćemo vas sa prednostima i rizicima svake operacije i pomoći ćemo vam da donesete razumnu odluku.

Ukoliko smatrate da ste kandidat za operaciju, slobodno nas kontaktirajte na broj telefona +387 33 556 556 i zakažite termin ili pošaljite upit na našu mail adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

 

 

Contact Info

Addresa:
Himze Polovine br. 39, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme:
Pon - Pet: 09:00 - 19:00h
Sub: 09:00 - 13:00h

Telefon: +387 33 556 556

Fax: +387 33 556 555

Email:
informacije@karabeg.com