Novosti

Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u Bosni i Hercegovini, čiji je predsjednik Prof. Reuf Karabeg, u Sarajevu je protekli vikend organiziralo Internacionalni simpozijum, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Federacije BiH i Grada Sarajeva.

Profesor dr Karabeg, koji je član američkog Udruženja plastičnih hirurga te evropskog ESPRASa, ponovno je izabran za predsjednika Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i eststskih hirurga u BiH.

U Sarajevu je 16.12.2017. g. održan Simpozijum plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u organizaciji Udruženja plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u BiH i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja FBiH, te uz podršku Ljekarske komore FBiH.

 

Estetska hirurgija u BiH definitivno više nije tabu. Pod nož sve češće odlaze i "obični" građani, a poznati i slavni više se ne srame otvoreno priznati da su za njihovu ljepotu barem dijelom odgovorni vješti estetski hirurzi. S tim povodom Oslobođenje je razgovaralo sa bh. plastičnim hirurgom, jedinim članom američkog Udruženja plastičnih hirurga iz naše države, predsjednikom Udruženja plastičnih i estetskih hirurga iz BiH i profesorom na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu dr. Reufom Karabegom.

- Drago mi je da sam dobio poziv OKBiH. Pozvano predavanje je bilo na temu povrede hrskavice. Bilo je govora o rezulatima u svijetu, ali i u BiH. Naša zemlja je tako postala prva van EU i šesta država u svijetu u kojoj je urađena transplantacija kultivisane hrskavice zadnje generacije. Govorio sam i o transplantaciji matičnih ćelija koja je trend u svijetu – kazao je za „Avaz“ prof. dr. Reuf Karabeg.

 

Piše: Prof. dr. Reuf Karabeg

Ponukan čestim razočarenjem pacijenata zbog saznanja da ožiljci nakon estetskih operacija moraju postojati (mada najčešće teško uočljivi) ili da su moguće komplikacije procedure i slično, smatram da je vrlo važno pojasniti specifičnosti estetske hirurgije.

Estetska hirurgija jeste umjetnost, ali i prije svega hirurška disciplina. Bliskost ta dva područja je i u tome što je i u hirurgiji i u umjetnosti rezultat najčešće odmah vidljiv i prepoznatljiv.

Stranica 1 od 3

Contact Info

Addresa:
Himze Polovine br. 39, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme:
Pon - Pet: 09:00 - 19:00h
Sub: 09:00 - 13:00h

Telefon: +387 33 556 556

Fax: +387 33 556 555

Email:
informacije@karabeg.com