Video slika iz poliklinike Karabeg obišla svijet

Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga u Bosni i Hercegovini, čiji je predsjednik Prof. Reuf Karabeg, u Sarajevu je protekli vikend organiziralo Internacionalni simpozijum, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Federacije BiH i Grada Sarajeva.

Tema simpozijuma je bila Estetska, funkcionalna, rekonstruktivna hirurgija nosa i hirurško uljepšavanje nosa.

 18. i 19. maja Sarajevo je bio jedan od najvećih centara estetske hirurgije u svijetu.

Simpozijumu su prisustvovali : Predsjednik Simpozijuma i Udruženja plastičnih i estetskih hirurga u BiH je prof. dr Reuf Karabeg i članovi Organizacionog odbora prim. dr Amela Karabeg i dr Danijela Crnogorac.

U zadnje dvije godine prof. dr Reuf Karabeg i prim. dr Amela Karabeg su bili nazočni na kongresima posvećenim rinoplastikama tj. esteskim, funkcionalnim i rekonstruktivnim zahvatima nosa. Milano, Istanbul, Bergamo su neke od destinacija gdje se rodila ideja da se na našim prostorima, na jezicima kojima se jako dobro razumijemo, napravi akademsko druženje i praktični kurs po uzoru na nabrojane centre, te da se konfrontiraju stručna mišljenja, pristupi rješavanju problema i to za dobrobit pacijenta i medicine uopšte. Uvjerenje u ispravnost onoga što radimo i opredjeljenje da promjenimo i usvojimo ono što može bolje, bio je moto dvodnevnog druženja 18. i 19. maja 2018. u Sarajevu.

Kompletan medicinski tim poliklinike učestovao je u dva operativna zahvata nosa. Nakon praktičnih video prenosa iz operacione sale poliklinike ,,Karabeg’’ do prisutnih u sali i kongresne dvorane i dalje, video strimom je preneseno do mnogih država u svijetu što je dalo osobit značaj za svakoga tko želi saznati više. Sarajevo je tih dana bilo centar plastične, rekonstruktivne, estetske hirurgije, otorinolaringologije, hirurgije lica. Kombinacija praktičnog i teorijskog, akademskog pristupa.

Pacijenti će u svojim ustanovama, privatnim ili državnim, dobiti više, kvalitetniju uslugu a mi ljekari smo se upoznali, dobili smo mogućnost međusobne komunikacije, sekundarnog mišljenja ili savjeta. Siguran sam da će svako od prisutnih dati savjet za najprikladnijom procedurom, pa makar i pregledom pristiglih fotografija elektronskom poštom.

Na simpozijumu su bili prisutni najveći autoriteti koji rade na našim prostorima ili potiču sa istih. Odaziv pozvanih je bio 100%, što mene kao predsjednika Udruženja i Organizacionog odbora čini više nego sretnim. Zahvaljujem se kolegama maksilofacijalnim, ORL, plastično - rekonstruktivnim, dermatolozima, studentima sa osam medicinskih fakulteta u BiH na dolasku i želji za razmjenom iskustava. Bilo je veličanstveno i ovo će postati tradicija.

Velika zahvalnost kolegama prof. Darku Lukiću, prim. mr sc Dr Nedžadu Dizdareviću, prim dr Dušku Iviću i svim članovima UPREHBIH-a.

Prof dr Reuf Karabeg

 

Contact Info

Addresa:
Himze Polovine br. 39, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme:
Pon - Pet: 09:00 - 19:00h
Sub: 09:00 - 13:00h

Telefon: +387 33 556 556

Fax: +387 33 556 555

Email:
informacije@karabeg.com